Fațete, coroane dentare și proteză dentară
Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt cel mai modern și înalt standard al esteticii dentare. Sunt confecționate din ceramică presată (integral ceramică) și constituie o modalitate aparte pentru a ajunge la fizionomia dorită, astfel încât se păstrează vitalitatea pulpară (fără a scoate nervul dinților în cauză), slefuirea este minimă în zona externă a dintelui, întrucât fațetele dentare nu necesită un sacrificiu mare de substanță dură dentară. Rezolvă problemele legate de culoare, aliniament, lungime, formă a dinților sau poziție a dinților, rezultatele fiind excelente.

Ce sunt coroanele dentare?

Imaginați-vă un dinte de o dimensiune normală, care prin slefuire în toate planurile va căpăta aceeași formă, însă cu o dimensiune mai redusă. Peste acest dinte slefuit, se va aplica coroana dentară (învelișul), care „îmbracă” dinte pe toată circumferința lui. Coroanele dentare pot fi individuale, unite sau punți dentare, cele din urmă asigurând închiderea spațiilor lipsă apărute în urma pierderii dinților de pe arcada dentară. O altă metodă de utilizare a coroanelor dentare este pe suportul implanturilor dentare, în cazul lipsei unuia sau mai multor dinți de pe arcada dentară, preluând funcția naturală a dintelui atât din punct de vedere estetic cât și funcțional. Coroanele pe implanturi dentare pot fi înșurubate sau cimentate. Materialele moderne din care sunt confecționate: Coroanele metalo-ceramice, Coroanele din zirconiu, Coroanele din ceramică presată.

Ce este proteza dentară?

Proteza dentară este o soluție clasică de tratament, fiind la baza unei „lucrări” mobile, pe care trebuie să o scoateți în vederea igienizării. Poate fi totală, în cazul în care nu mai există niciun dinte pe arcadă, bolta palatină (cerul gurii) va fi acoperită, oferindu-i stabilitatea necesară prin efectul de vid, sau parțială în cazul în care mai sunt prezenți dinți pe arcada dentară, astfel încât stabilitatea fiind superioară, bolta palatină va fi liberă. O metodă modernă este Supraproteza pe implanturi (proteza conectată cu ajutorul capselor sau a altor sisteme speciale): În cazul în care lipsesc toți dinții de pe arcada dentară, prin inserarea a minim două implanturi dentare, asigurăm o stabilitate superioară a protezei. În cazul protezelor maxilare (superioare), bolta palatină va fi degajată, astfel încât confortul și adaptarea la noua dumneavoastră proteză vor fi mult mai simple, comparativ cu metoda clasică.

Echipa noastră te așteaptă!